Steeds meer hotels werken met slimme geldkluis

Hampshire ziet Smart Safe als aanwinst voor de hele branche

Steeds meer hotels werken met de Smart Safe, de slimme geldkluis die ondernemers volledig ontzorgt op het gebied van cashafhandeling.  Bij Hampshire Hospitality zijn inmiddels alle eigen hotels om, zegt financial controller Hannita van Houweling.


RCCS  introduceerde de slimme geldkluis vorig jaar. Door de Nederlandse innovatie moet  het aantal overvallen op hotels sterk afnemen. Eigenaren stoppen cash geld in de kluis en zodra het geld door de sleuf valt, ligt de verantwoordelijkheid voor het geld bij RCCS. De safe controleert het briefgeld bovendien automatisch op echtheid en telt het. Het bedrag wordt vervolgens direct op de rekening van de ondernemer gestort. Personeel hoeft niet meer naar de nachtkluis van de bank, want de met inkt beveiligde geldcassettes worden door RCCS opgehaald.

Veiligheid
Niet alleen is het werken met een  Smart Safe veiliger, het is ook een stuk efficiënter, weet Hannita van  Houweling: “We zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week open. Dat betekent dat we minstens drie personen nodig hebben voor de receptie. En dat beteken drie enveloppen met geld. Bij grote hotels staan er soms wel drie personen achter de balie, dus dat zijn negen enveloppen met geld die geteld moeten worden. Dat kost dus heel veel tijd. Nu gaat het geld in de Smart Safe en je hebt er geen omkijken meer naar.  Het is voor ieder bedrijf, maar zeker voor ketens een absolute aanwinst.”  

De slimme kluis zelf is voor niemand toegankelijk. RCCS komt de geldcassette die in de kluis zit ophalen zodra het nodig is en vervangt deze voor een lege geldcassette. De volle geldcassette kan pas worden geopend in een beveiligde ruimte van de cashverwerking. De inhoud wordt waardeloos als een overvaller de geldcassette probeert te openen.

Minder voorspelbaar
Van  Houweling: Vooral onze kleinere hotels voelen zich hierdoor een stuk veiliger. Ook de manier van ophalen draagt hier aan bij. Ze komen als de kluis vol is en niet meer op een vast moment. Daardoor is het een stuk minder voorspelbaar geworden. En dat is een absolute plus.” 

De Smart Safe is sinds vorig jaar op de markt en inmiddels al op honderden verkooppunten in Nederland  operationeel. Naast hotelketens zijn ook andere branches enthousiast. De tankstations als Esso en Tamoil, gemakswinkel Primera, bouwmarkt Praxis, groentespecialist De Goudreinet , stadsmarkt Landmarkt, kledingketen Zara en bakkersketen Roderijs maken er ook gebruik van. RCCS  ontving in juni een miljoeneninvestering van participatiemaatschappij 5square. Hiermee kan de onderneming de Smart Safe in heel Europa op de markt brengen. 

Over Hampshire Hospitality
Hampshire Hospitality is het fusieproduct van de hotelexploitaties en licentieorganisatie van Eden Hotel Group en Hampshire Hospitality & Leisure. 120 hotels maken deel uit van Hampshire Hospitality waaronder 23 hotels in eigen exploitatie. De hotelgroep kent vier (sub)merknamen: het topsegment Hampshire Eden, de drie- en viersterren Hampshire Hotels en het soft branded Hampshire Classic voor topklasse hotels met een sterke eigen identiteit. Historic Hotels of the Benelux biedt marketing services voor hotels gevestigd in historische panden.

© 2012 - 2013 | SMART SAFE IS EEN INITIATIEF VAN RCCS | REALISATIE: REXMEDIA